rugsėjo 17, 2009

Įdaryti baklažanai

Baklažanus labai mėgstu. Įvairiam pavidale. Na, išskyrus tada, kai daro tipo troškinį - sudeda viską, ką mato ir turi, patroškina ir štai jau tipo patiekalas. Ne ne ne... taip tai man nepatinka. Ir dar baklažanus..?!?! Per daug jau man tauri daržovė, kad ją šitaip skriausti... Nors šie įdaryti baklažanai paruošti irgi ne pagal kažkokį itin "taurų" receptą - tiesiog bandėm, gaminom, kol suradom, kas patinka.


Įdarytiems baklažanams reikia:

2 nedidelių ar vidutinio dydžio baklažanų
200 - 300 g faršo
1 svogūno
4 a. š. garstyčių
druskos, pipirų, raudonėlio
kelių v. š. džiūvėsėlių
aliejaus
sviesto

Nuplautus baklažanus perpjauname išilgai pusiau, užberiame druska ir paliekame 20 min "paprakaituoti" - t.y., kad druska ištrauktų baklažanų kartumą. Po 20 min nušluostome baklažano "ašaras" ir, nepažeisdami plutelės, išskobiame minkštimą.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame į jį gautus baklažanų "laivelius" ir apkepiname iš visų pusių, kol suminkštėja.
Išskobtą minkštimą supjaustome nedideliais gabalėliais. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepiname smulkiai pjaustytą svogūną, sudedame faršą ir baklažano minkštimą. Viską kepame apie 10 min, suberiame raudonėlius, pipirus.
Apkepintų baklažanų vidų ištepame garstyčiomis, į juos sukrečiame pakepintą faršo ir baklažanų mišinį. Apiberiame baklažanus džiūvėsėliais, apdedame sviesto plokštelėmis ir pašauname į orkaitę. Kepame kol sviestas išsilydo ir viršus paskrunda (apie 15 min).

Tiekiame su ryžiais, šviežiais pomidorais, pomidorų padažu ar vienus.

Skanaus!

1 komentaras: